Nieuw: Bistro Lieteberg in het vernieuwde bezoekerscentrum

Op 29 september 2024 werd het vernieuwde bezoekerscentrum van het Belevingscentrum Biodiversiteit Lieteberg officieel geopend. De uitbreidings- en verbouwingswerken, die een jaar geleden van start gingen, zijn afgerond. Voortaan verwelkomt het centrum bezoekers in een gloednieuwe onthaalruimte waar de toon wordt gezet voor een betoverende reis door de lokale biodiversiteit die alleen in het Nationaal Park Hoge Kempen te vinden is. En het grote nieuws: medewerkers van Arbeidskansen vzw zullen hier de nieuwe bistro uitbaten!

(Op de foto van links naar rechts: Dirk Smits, Matty Coninx, Ann Schrijvers, Michel Decock, Sofie Wyns, Jan Van Praet, Tom Vandeput, Pier de Mier, Tom Wolfs)

In Bistro Lieteberg zal zeven dagen op zeven een warm buffet klaarstaan. Het concept? Bedien jezelf en eet smakelijk. Je zal in onze bistro kunnen genieten van een kop koffie met een stukje taart of een andere zoete lekkernij, een frisdrank of biertje, een dagsoep of een warme maaltijd. Op het menu staan altijd stoofvlees, vol-au-vent en balletjes in tomatensaus, met frietjes of een aardappelgerecht.

Met Taverne De Kolonie in As en onze grootkeuken in Bilzen, is met Bistro Lieteberg onze horecadriehoek compleet. In de woorden van onze directeur Michel Decock tijdens zijn toespraak bij de opening:

“Werken. Leren. Groeien. Dat zijn dé drie sleutelwoorden bij Arbeidskansen. We zijn verheugd dat we ze nu ook in de praktijk mogen brengen in Lieteberg. Ik ben heel blij dat de organisatie heeft gekozen voor een samenwerking met ons, met de sociale economie. Want zo kunnen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die anders moeilijk aan het werk geraken, een kans geven. Een kans om te werken, te leren en te groeien.

Bijen spelen een belangrijke rol in Lieteberg. Wel, we weten dat elke individuele bij een taak heeft die bijdraagt aan het welzijn van de kolonie. Bijen hebben elk hun eigen waardevolle taak, maar ze werken ook nauw samen. Een bijenkorf is dus een heel sociaal systeem. En dat is een mooie metafoor voor wat we bij Arbeidskansen, en dus ook in Bistro Lieteberg, willen doen. Onze horecabijen zwermen vanaf nu binnen de gouden driehoek Bilzen, As en Zutendaal. Een prachtige omgeving waar onze mensen, met hun unieke bijzonderheden en uitdagingen, de kans zullen krijgen om mensen te verwelkomen voor lekker eten en drinken. En ja, ook honingbier en honingwijn zullen op de kaart staan.

Bedankt voor de kans. We maken er samen een mooi verhaal van. Met onze slogan als leidraad: werkbaar én merkbaar anders.”

Meer weten?

Dit bericht delen