Enclavewerking

Een sociale werkplaats die via een enclavewerking in onderaanneming werkt van een rusthuis (St.-Jozef in Munsterbilzen en H. Catharina in Zonhoven). De medewerkers van Labor Ter Engelen vzw en hun begeleidsters zorgen voor extra mankracht binnen het rusthuis, boven op de normale personeelsnormen van de rusthuissector. Het takenpakket richt zich op de comfortondersteuning van de bewoners (huisvader-, huismoederconcept).

Met deze samenwerking worden enerzijds de taken van het rusthuispersoneel verlicht en anderzijds krijgen de rusthuisbewoners meer persoonlijke aandacht. 

Voor wie: 
voornamelijk doelgroepmedewerkers die voldoen aan de instapvoorwaarden voor een sociale werkplaats (min. 5 jaar werkloos). Ze moeten evenwel over de nodige sociale vaardigheden beschikken, aangezien ze elke dag samenwerken met het rusthuispersoneel en met bejaarden.
Doelstelling: 
Met deze samenwerking worden enerzijds de taken van het rusthuispersoneel verlicht en anderzijds krijgen de rusthuisbewoners meer persoonlijke aandacht. Daarnaast is het een zinvolle tewerkstelling voor mensen die elders uit de boot vallen.
locatie: 
Enclavewerking rusthuis St.-Jozef Appelboomgaardstraat 8
3740 Munsterbilzen
laborbilzen@arbeidskansen.be
0032(0)89/49.11.02
België
Enclavewerking rusthuis H.Catharina Engstegenseweg 3
3520 Zonhoven
0032(0)11/66.88.70
België
België
België
België