De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid: geluk zit in een klein driehoekje!

Van 1 tot 10 oktober zetten vele organisaties het belang van geestelijke gezondheid én veerkracht in de kijker. Ook Arbeidskansen besteedt aandacht aan deze waardevolle actie.

Omgaan met moeilijke periodes

Perfect geluk bestaat niet. Stress en tegenslag kunnen je uit evenwicht brengen. Het ‘uit balans zijn’ wordt in de geluksdriehoek voorgesteld door de oranje bol. Soms is deze bol groot, soms heel klein. Er zijn gelukkig vaardigheden die kunnen zorgen dat je niet onderuitgaat.

Veerkracht vergroten

Maak ruimte door te praten, te luisteren, te rusten, te bewegen of creatief te zijn. Deze vaardigheden hebben is een eerste stap. Veerkrachtig zijn betekent ook weten welke vaardigheden je op welk moment inzet.

Samen veerkrachtig!

Om veerkrachtig te zijn én te blijven spelen de mensen rondom jou een grote rol. Het is belangrijk om bij iemand terecht te kunnen die naar je luistert zonder oordelen. Andersom: wanneer je jezelf openstelt en in verbinding gaat met de anderen help je hen met hun veerkracht. Zo leren we samen stil te staan bij allerlei emoties en terug positief te denken. ‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf!’

Bij Arbeidskansen willen we mensen begeleiden en ondersteunen om te werken, leren en groeien. We geloven dan ook heel sterk in de boodschap die deze actie uitdraagt.

Dit bericht delen